Letný výpredaj šperkov je tu! 🌺

Nastrelené náušnice sú populárnou voľbou nielen u malých detí, ale aj u dospelých. Je však nutné dodržať potrebnú dobu na ich nosenie pred výmenou za stály typ náušníc. V nasledujúcom článku sa dozviete, ako dlho je nutné nosiť nastrelené náušnice pred výmenou za strieborné, zlaté alebo z chirurgickej ocele, aké faktory to ovplyvňujú a ako spoznať správnu dobu.


Moderný a bezbolestný spôsob zavedenia náušníc

Nastrelené náušnice majú tú výhodu, že sa jedná o úplne bezbolestný, a predovšetkým rýchly spôsob zavedenia náušníc do ušného lalôčika. Na nastreľovanie sa dá použiť iba špeciálny typ náušníc, ktoré sú vhodné do nastreľovacej pištole. Nie je teda možné nastreľovať akékoľvek náušnice, ktoré si človek do salónu prinesie. Náušnice na nastreľovanie majú puzetku, ktoré sú k dostaniu v dvoch veľkostiach - mini a štandard. Väčšina salónov tiež ponúka varianty v žltom a bielom kove, s kamienkom alebo bez kamienka v rôznych farebných prevedeniach.

Náušnice


Dôležité opatrenia po nastrelení náušníc

Po nastrelení náušníc sa v ušnom lalôčiku objaví dierka, čo je v podstate drobná ranka. Počas obdobia nasledujúcich niekoľkých týždňov je preto dôležité dodržiavať tieto opatrenia:

  • Na náušnice a okolie uší by sa malo siahať len čistými rukami, aby sa zabránilo vzniku infekcie.
  • Uši je vhodné dodržiavať čisté a aspoň 2x umyť antibakteriálnym mydlom bez obsahu alkoholu a opláchnuť čistou vodou.
  • Uši je možné dezinfikovať pomocou vhodného dezinfekčného prípravku.
  • Sušenie uší je odporúčané pomocou papierového obrúska.
  • Počas dňa by sa oblasť uší mala udržiavať v suchu a nezakrytá.
  • Dočasné nastrelené náušnice by sa nemali skôr, než sa odporúča, dávať dole a znovu používať.
  • Je vhodné náušnicami občas ľahko pohybovať, aby došlo k uvoľneniu zaschnutého tkanivového moku.


Kedy vymeniť nastrelené náušnice

Ideálnou dobou pre výmenu nastrelených náušníc za stále je približne po uplynutí 4-6 týždňov. Čo sa týka toho, ako spoznať správnu dobu, kedy je vhodné náušnice vymeniť, potom je vhodné sa riadiť tým, že je nutné, aby došlo k úplnému zahojeniu dierok. Výmenu náušníc je vhodné vykonávať ideálne v sprche s umytou tvárou aj vlasmi.

Pokiaľ ide o faktory, ktoré ovplyvňujú dobu nosenia nastrelených náušníc, v niektorých prípadoch môže dôjsť aj k skoršiemu uvoľneniu a vypadnutiu náušnice. V takej chvíli, pokiaľ je ranka už zahojená, je možné náušnice vymeniť za stále.

náušnice1

Ako vymeniť nastrelené náušnice za nové

Spôsob, ako zložiť nastrelené náušnice je v podstate len jeden, ale je rýchly, šetrný a bezbolestný. Pretože nastreľovací variant náušníc nie je skrutkovací, je potrebné ich rozopnúť ťahom za zapínanie. Ako na to – krok za krokom:

  1. Jednou rukou držte náušnicu spredu za ozdobnú časť a druhou rukou chyťte upevňovacie krídelko s vrúbkom, do ktorého je zacvaknutá koncová časť.
  2. Opatrne, ale silou zatiahnite alebo skúste zavyklať zo strany na stranu.
  3. Zatváranie by po tomto postupe malo ísť ľahko zložiť z puzety.


Čím nastrelené náušnice nahradiť

Obzvlášť u detí alebo u osôb s citlivou pokožkou je vhodná výmena za náušnice z hypoalergénneho kovu (napr. chirurgická oceľ, žlté zlato, platina alebo kvalitné biele zlato). Pokiaľ sa rozhodnete pre náušnice zo striebra, voľte radšej tie v porhodiovanom prevedení as vysokým obsahom striebra (ideálne 925/1000). Pri nasadzovaní by mali byť náušnice čisté a mali by ste mať umyté ruky. Vhodné je tiež pred nasadením naložiť náušnice aspoň na 24 hodín do 60% liehu na ich dezinfikovanie.

Tieto stránky používajú na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním týchto stránok s tým súhlasíte. Ďalšie informácie

NastaveníNesouhlasímSouhlasím