Letný výpredaj šperkov je tu! 🌺

Diamanty a oslnivý svet šperkov z nich sú obľúbenou voľbou nielen mužov, ktorí nimi obdarovávajú svoje milované ženy, ale vďaka nezávislosti sebavedomých žien už tvoria veľkú časť klientely aj práve ony. Na výrobu šperkov sa používajú brilianty. Diamant je tiež zaujímavým objektom pre kresliarov. Pokiaľ aj vy radi kreslíte, potom je pre vás kresba diamantu možná veľkou výzvou. Tú však môžete pokoriť vďaka nasledujúcemu návodu na to, ako krok za krokom nakresliť obrázok diamantu.

Kreslení


Kreslený obrázok diamantu, ktorý zvládnete aj vy

Baví vás kresliť rôzne predmety? Čo tak skúsiť sa pustiť do kresby diamantu, ktorý patrí medzi zázraky prírody a je najtvrdším nerastom na svete? Na internete nájdete rôzne vzory, podľa ktorých je možné sa pustiť do kreslenia. Pokiaľ preferujete video návod, aj podľa tohto variantu je možné diamant nakresliť. Nasledujúci návod vám pomôže s tým, ako nakresliť diamant krok za krokom. Vďaka podrobnému návodu sa naučí tento drahý kameň nakresliť deti aj dospelí. Skvelý výsledok prinesie kombinácia kresby ceruzkou a pomocou akvarelu alebo vodových farieb.

Diamanty


Vykúzlite si krásny diamant na papieri pomocou akvarelu

Čo tak kreslenie posunúť ešte na ďalší level a vyskúšať kresliť pomocou akvarelu? Nie je to vôbec také ťažké, ako by sa mohlo zdať. Najprv si pripravte nasledujúce veci:

  • štvrtka na kreslenie
  • 2 štetce s mäkkým vlasom (1 tenšie a 1 silnejšie)
  • vodovky, poprípade akvarelovej farby
  • obyčajnú ceruzku HB
  • gumu
  • papierové obrúsky na utretie štetcov
  • kelímok na vodu
  • paleta


Ako na to krok za krokom

  1. Najprv si pripravte štvrtku a ceruzku.
  2. Začnite so skicou, ktorá by mala byť vykonaná len zľahunka. Podľa vzoru na obrázku si nakreslite takmer neviditeľný náčrt diamantu.
  3. Potom si pripravte farby a štetce.
  4. Potrebovať budete 3 farby – čiernu v malom množstve a svetlo a tmavo modrú.
  5. Farby si na palete ľubovoľne zrieďte, kým nedosiahnete požadované odtiene.
  6. Finálny farebný odtieň si vždy pripravujte na palete a potom ho ideálne vyskúšajte na inom kúsku papiera, aby ste mali lepšiu predstavu.
  7. Potom postupne na predkreslený diamant nanášajte svetlé odtiene farieb, postupne ich podľa ľubovôle stmavujte a tónujte.
  8. Základný náter by mal byť transparentný a veľmi vodový.
  9. Je potrebné počítať s tým, že po úplnom zaschnutí budú farby svetlejšie.
  10. Myslite na to, že farby majú tendenciu rozpíjať. Pretože je potrebné pri diamante zachovať ostré hrany, nekreslite na susedných plochách, pokiaľ je jedna z nich mokrá. Pri vlhkosti
  11. papiera sa môžete riadiť leskom.
  12. Pokiaľ by predsa len došlo k nežiaducemu rozpitiu farieb, bude sa vám hodiť mať po ruke papierový obrúsok, ktorým môžete prebytočnú vlhkosť jednoducho odsať.
  13. Aby malo tónovanie farieb prirodzený prechod, do ešte mokrého náteru základnej farby pridajte tmavší farebný odtieň. Farby by sa tak mali medzi sebou navzájom prirodzene pretnúť.
  14. Rovnakým spôsobom postupujte jednotlivo plôšku po plôške, až bude celý diamant sfarbený.
  15. Oplatí sa nepoužívať stále len jeden rovnaký farebný odtieň. Popustite uzdu svojej fantázie, s farbami sa hrajte, ľubovoľne ich miešajte a vytvárajte úžasné farby, ktoré dodajú kresbe
  16. diamantu na zaujímavosti.
  17. Striedajte tmavšie a svetlejšie plochy. Pokúste sa napodobniť odraz svetla, vdýchnete tým kresbe život. Svetlé miesta by mali vstupovať do popredia, tmavé naopak dodávať priestor a
  18. hĺbku.
  19. Po konečnom zaschnutí celej kresby opatrne gumou odstráňte prípadné zvyšky ceruzky a máte hotovo.
  20. Obrázku určite pristane nejaký moderný rám.

Tieto stránky používajú na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním týchto stránok s tým súhlasíte. Ďalšie informácie

NastaveníNesouhlasímSouhlasím